HorizonTV Featuring BD+C: Watch Episodes On Demand At HorizonTV

RMJM Milano wins competition to design Sanko Headquarters in Istanbul, Turkey

The project was selected for its sustainable and innovative features.

June 08, 2021 |
Sanko HQ interior light well

Renderings courtesy Eugene Malyi

RMJM Milano has won a competition to design the new Sanko Headquarters. The building will comprise offices, meeting rooms, an auditorium, and a restaurant.

The building volume was stretched and modeled to create a dialogue with the surrounding area. The form and the fenestrations have been designed to appear as if they were shaped by the forces of nature. The central void extends from the ground up to the roof of the building to flood the interior with light. The natural light illuminates the atrium and, together with PV panels, allows for reduced electricity usage.

 

Sanko HQ lobby area

 

Each floor, from the upper floors down to the auditorium, will include plants and greenery to create a connection to nature and improve the quality of ambient air. The outside greenery contrasts solar radiation to help keep the building cool and reduce the need for air conditioning.

 

Sanko HQ exterior

 

The service and parking spaces include an innovative system that stores rainwater to be re-used for watering the plants on each floor and for other non-potable use. The domestic grey water is recycled for toilet flushing and irrigation, reducing pollution of the local water body.

The HQ is slated to be finished by 2023.

 

Sanko HQ exterior

Overlay Init

Your card will be charged: 0

Success!
x